Єврозона може розвалитися вже до 2013 року

Вівторок, 21 червня 2011, 11:59

Єврозона може припинити своє існування вже до 2013 року, оскільки готовність країн-учасниць об'єднання надавати фінансову допомогу своїм сусідам по регіону стає все меншою.

Такий прогноз висловили аналітики дослідницької компанії Centre for Economics and Business Research (CEBR), повідомляє агентство "Интерфакс".

На думку аналітиків, зміцнення євро і скорочення держвидатків стануть суттєвими перешкодами на шляху економічного відновлення в країнах Південної Європи, таким чином, як і раніше буде ширитися прірва між периферією і ядром єврозони.

При цьому в Німеччині, найбільшій економіці єврозони, буде наростати невдоволення щодо надання допомоги зазнають фінансових труднощів країнам об'єднання.

Реклама:

"Рано чи пізно і самі греки, і міжнародне співтовариство втомляться від цьієї безглуздої боротьби, що призведе до розвалу валютного союзу", - зазначив головний виконавчий директор CEBR Дуглас Маквільямс.

Згідно з прогнозами CEBR, середньорічні темпи зростання італійського ВВП в період з 2011 по 2015 рік складуть 1,2%, економіка Іспанії буде рости на 1% на рік, Португалії - на 0,6%. Грецьку економіку чекає спад в середньому на 0,5% на рік.

Для порівняння: економіка Ірландії, як очікується, буде рости в середньому на 3,2% за рік в 2011-2015 роках, в першу чергу, за рахунок експорту, хоча добробут пересічних ірландців, ймовірно, буде зростати повільніше, незважаючи на поліпшення на ринку праці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: