Міненерговугілля анонсувало початок промислового видобутку сланцевого газу

Вівторок, 21 червня 2011, 11:28 -

Україна належить до країн, які володіють значними ресурсами сланцевого газу, а початок його промислового видобутку розпочнеться вже незабаром.

Впевненість у цьому в інтерв'ю "5 телеканалу" висловив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

"На сьогодні, серед тих країн, які мають значні можливості видобутку сланцевого газу, це Угорщина, Польща та Україна, в України найбільш обнадійлива перспектива", - сказав він.

"Згідно з висновками Геологічного агентства адміністрації США, сьогодні ми володіємо у межах 1,5-2 трлн. кубометрів сланцевого газу. Ця цифра приблизна, і вона обов'язково зросте", - зазначив заступник голови правління "Нафтогазу". 

Реклама:

Він підкреслив, що провідні видобувні компанії світу вже висловили зацікавленість у розробці покладів українського сланцевого газу.

"Під час візиту в США ми відвідали головні офіси компаній ExxonMobil, Halliburton, ConocoPhillips, Shell та інших. Я назвав ті лідируючі компанії, які займаються сьогодні впритул сланцевим газом. Вони з готовністю відгукнулися на наші пропозиції", - зазначив Чупрун. 

За його словами, нині потрібно визначити координати, де, не втрачаючи часу, приступити до дослідницької роботи за допомогою буріння. 

"Зараз ми закінчуємо формальності, і вже у другому кварталі наступного року перейдемо до справи", - зазначив заступник голови правління "Нафтогазу". 

"Сьогодні питання видобутку сланцевого газу є одним із найперспективніших, над яким варто працювати. Нам знадобитися не більше 5 років для того, щоб вийти на промисловий видобуток сланцевого газу", - сказав Чупрун. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: