Український фондовий ринок другий день поспіль у "мінусі"

Четвер, 2 червня 2011, 18:56

В четвер українські фондові індекси знову знизилися.

За підсумками торгів індекс "Української біржі" впав на 1,82% до рівня 2435,17 пункту. Індекс ПФТС також закінчив день із втратою в 1,1% і досяг позначки 953,88 пункту.

Максимальні торговельні обороти показали акції Авдіївського коксохімічного комбінату (AVDK) - 17,8 мільйона гривень.

У лідери зростання дня вийшли компанії "Луганськтепловоз" (LTPL), +4,88%, і Крюківський вагонобудівний завод (KVBZ), +0,28%.

Гірше ринку виглядали акції "Укртелекому" (UTLM), -2,84%, "Мотор Січі" (MSICH), -2,45%, і Єнакіївського металургійного заводу (ENMZ), -2,37%.

"Локальний ринок повністю залишається заручником тепер вже глобальних тенденцій і досить плачевно відіграє будь-яку негативну новину", - зазначає портфельний керуючий Dragon Capital Олег Дрижак.

За його словами, така ситуація збережеться, що, безумовно, дасть перевагу спекулянтам над інвесторами, оскільки ринок не здатний утримувати відскік вгору більше кількох днів.
 
На світових майданчиках фондових сьогоднішній день почався природним і звичним "гепом" вниз після вкрай негативного закриття американських майданчиків напередодні.

"Картина на глобальних біржах досить напружена, тому що через сильне погіршення настроїв інвесторів і невтішної статистики, за право заробити на підвищенні все ще бореться значна частина фондових гравців", - говорить Дрижак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!