Кіберзлочинність в Україні перетворилась на бізнес

Неділя, 19 червня 2011, 13:13

Україна стала центром кіберзлочинності.

Україна стала центром хакерства та кіберзлочинності, інформує BBC.

Таку думку висловив британський журналіст і історик, автор досліджень і книг про організовану злочинність в Європі Міша Гленн.

Він запевнив, що наша країна є важливим центром хакерства та кіберзлочинності, як і Росія, Бразилія, Китай, а також Індія.

Реклама:

"Якщо не сприймати всерйоз загрозу вірусів та інших комп'ютерних програм, які запускають зловмисники, то ваші комп'ютери, або комп'ютери ваших близьких будуть вражені, - зазначив він. - І чим більше українців користуються інтернетом для щоденних потреб і банківськими послугами через мережу, продають або купують через інтернет, вони все більше виявляються під загрозою стати жертвами кіберзлочинців".

На думку британського журналіста, окремою проблемою є комп'ютери, що керують системами електропостачання, водопостачання та інших систем інфраструктури.

Однак він запевнив, що кіберзлочинність не є негайною загрозою для кожного.

Україна, на його думку, тут в особливому становищі, оскільки має один з найнижчих у Європі рівнів приєднання до інтернету.

Мова йде про 20% користувачів інтернету від маси населення.

Журналіст зазначив, що "більшість кіберзлочинів є злочинами проти власників кредитних карт, а більшість власників кредиток живе в США, Західній Європі, Японії і на Близькому Сході".

"Це означає, що українці - у відносній безпеці", - запевнив він.

"Але незважаючи на низький рівень користування інтернетом України стала місцем, де кіберзлочинність досить давно перетворилася на галузь бізнесу", - зазначив Михайло Гленн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: