Тігіпко: солідарна система домінуватиме ще довгі роки

П'ятниця, 17 червня 2011, 21:14

В Україні наразі неможливо запровадити другий рівень пенсійної системи.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі програми "Шустер Live".

"Ми сьогодні не можемо запустити другий рівень. У нашому законодавстві абсолютно логічно є постановка, де говориться: ми можемо запустити другий рівень лише тоді, коли збалансуємо солідарну пенсійну систему, коли вона не буде дефіцитною. Тому що частина коштів на другий рівень буде йти з солідарної системи", - пояснив він.

"Відразу ж ось ті 2%, які люди оплачують до солідарної системи сьогодні, - вони повинні будуть забрати і перекласти на свої персональні рахунок, що погіршить відразу ж ситуацію для Пенсійного фонду, і з кожним роком буде погіршувати", - наголосив Тігіпко.

Реклама:

Тому, за словами віце-прем'єра, "не навівши лад з солідарною системою, приступати до другого рівня ми не можемо".

При цьому Тігіпко висловив прогноз, що солідарна система нарахування пенсій залишиться основною системою пенсійного забезпечення в Україні іще протягом тривалого часу.

"Я не дивуюся відповідям молодих. Скажу відверто - про свою пенсію люди починають думати за 5-7 років. До цього вони не думають. Але, я вас запевняю, солідарна система ще довгі десятиліття для нас буде основною системою пенсійного забезпечення. Кинути її ось так - неможливо. Це торкнеться кожного українця", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!