"Київенерго" чекає від Києва 200 мільйонів компенсації

Четвер, 16 червня 2011, 17:50

Компанія "Київенерго" розраховує на компенсацію Київською міською державною адміністрацією різниці в тарифах на рівні 200 млн. гривень до липня.

Про це заявив генеральний директор компанії Едуард Соколовський, повідомляє агентство "Українські новини".

"Залишок заборгованості - 200 млн. гривень. Зараз уже підписані договори на 715 мільйонів, і в цю суму ввійде заборгованість Києва 200 мільйонів. Я думаю, що це буде вже у червні місяці", - сказав Соколовський.

При цьому він зазначив, що в цілому заборгованість щодо компенсації різниці в тарифах становить близько 1,7 млрд. гривень, в які входять заборгованість Києва і державного бюджету.

Реклама:

Соколовський також зазначив, що заборгованість "Київенерго" за спожитий газ перед дочірнім підприємством НАК "Нафтогаз України" "Газ України" також становить 1,7 млрд. гривень.

За словами Соколовського, проблема виникнення боргу перед "Газом України" пов'язана винятково з тим, що тарифи на теплову енергію встановлені на економічно необґрунтованому рівні, додавши, що тариф покриває тільки 53% вартості послуги.

Як повідомлялося, у травні "Газ України" заявляв про 7,7 млрд. гривень боргу теплокомуненерго за спожитий газ.

При цьому заборгованість столичної компанії "Київенерго" за 2010-2011 перевищувала 1,8 млрд. гривень.

У січні Київська міська державна адміністрація заявила, що її борг перед "Київенерго" за різницю в тарифах становив 150 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!