"Регіонали" хочуть обрізати вже призначені пенсії

Четвер, 16 червня 2011, 14:44

Фракція Партії регіонів у Верховній раді наполягає на необхідності обмеження максимальної пенсії 10 прожитковими мінімумами для вже призначених пенсій.

Про це на брифінгу сказав голова фракції ПР у Раді Олександр Єфремов, інформують "Українські новини".

З його слів, фракція 15 червня обговорювала можливість передбачити в законопроекті про пенсійну реформу норму, яка б оподатковувала пенсії, які становлять більш ніж 10 прожиткових мінімумів.

"Представники Кабінету міністрів кажуть, що в нас норма прописана так, що вона не оподатковує пенсії в нашій державі", - сказав Єфремов.

Реклама:

На його думку, у випадку з пенсіями більш ніж 10 прожиткових мінімумів доцільно обмежувати їх обсяг, незважаючи на вимоги Конституції не допускати погіршення соціального стану громадян при прийнятті законів.

"Але тут окремий випадок. Тут той випадок, коли пенсія встановлюється індивідуально, вона встановлюється понад норму того забезпечення, яке встановлюється для всіх громадян, і я думаю, що тут можна допустити інший підхід", - сказав він.

Голова ПР підкреслив, що, на думку його фракції і його особисту думку, максимальні пенсії повинні бути обмежені 10 прожитковими мінімумами.

"Норма повинна бути відпрацьована таким чином, що максимальна пенсія в нашій державі не повинна перевищувати бар'єр у 10 мінімальних заробітних плат, і це повинно стосуватися всіх без винятку", - зазначив Єфремов.

Крім цього, коментуючи заяву колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко про загрозу створення приватних пенсійних фондів у разі прийняття пенсійної реформи, він зазначив, що створення таких приватних структур є передчасним.

На думку політика, перед створенням таких фондів необхідно розробити систему захисту цих фондів для того, щоб громадяни могли гарантовано одержати свої внески.

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що норма про обмеження вже призначених максимальних пенсій не є ключовою в пенсійній реформі.

Тимошенко прогнозує значне погіршення соціального стану пенсіонерів у разі прийняття пенсійної реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!