"Регіонали" ще не назбирали голосів на пенсійну реформу

Четвер, 16 червня 2011, 11:52

Проурядова більшість у Верховній раді поки не має достатню кількість голосів для успішного голосування у першому читанні урядового законопроекту про пенсійну реформу

Про це 16 червня, повідомили відразу кілька джерел фракції Партії регіонів у Раді, інформують "Комментарии".

"Зараз Рибаков - Ігор Рибаков, нардеп, голова депутатської групи "Реформи заради майбутнього", почав торгуватися, розуміючи ситуацію. Адже комуністи пішли в "відмову", а без групи Рибакова голосів у більшості не вистачає", - зазначив представник ПР.

Разом з тим він висловив упевненість, що до вечірнього пленарного засідання, коли буде проводитися голосування за законопроект, необхідну кількість голосів буде знайдено.

Реклама:

Також джерело уточнило, що законопроект пенсійної реформи очікується прийняти вже сьогодні, а прийняти його в цілому - вже після літніх "канікул".

31 травня Кабмін вніс на розгляд Верховної ради доопрацьований законопроект про пенсійну реформу.

14 червня парламент включив законопроект до порядку денного, незважаючи на те, що комітет ВР у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендував повторно повернути його уряду на доопрацювання.

У свою чергу лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що норма про обмеження максимальної пенсії десятьма мінімальними зарплатами, яка міститься в законопроекті, була внесена антиконституційним шляхом.

А, отже, якщо ВР прийме цей закон, то президент буде зобов'язаний ветувати його.

Як відомо, стаття 22 Конституції забороняє скасовувати і звужувати права, які вже були надані правовими актами певним категоріям громадян, та узгодити з цією нормою нову систему компенсації пільг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!