Близькі до Тимошенко компанії заборгували Міноборони Росії

Середа, 15 червня 2011, 15:47

Борги близьких до екс-прем'єра Юлії Тимошенко компаній перед Міністерством оборони Росії на момент підписання газових контрактів з Росією у 2009 році становили 405,3 млн. доларів.

Про це заявила голова тимчасової слідчої комісії Верховної ради з розслідування можливої державної зради колишнього прем'єр-міністра під час підписання газових контрактів, депутат Ради від фракції Партії регіонів Інна Богословська, повідомляє агентство "Українські новини".

За її словами, 14 червня на адресу комісії надійшов офіційний лист від Міноборони Росії, у якому повідомляють, що борги цих компаній становили близько 405,3 млн. доларів.

"Приватні компанії Тимошенко, які належали їй і членам її родини на січень 2009 року і до сьогоднішнього дня, мають непогашений борг перед Міноборони Росії на більш ніж 405 млн. доларів", - сказала Богословська.

Реклама:

Голова комісії додала, що ідеться про борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), торгового дому "Босфор", а також афілійованих з ними офшорних компаній.

Вона повідомила, що копія листа була спрямована до Генеральної прокуратури.

Як повідомлялося, 7 березня Рада створила комісію з розслідування можливої держради Тимошенко.

19 січня 2009 року "Нафтогаз" і "Газпром" підписали газові контракти на 2009-2019 роки.

До приходу в політику Тимошенко займалася бізнесом, зокрема поставками газу з Росії в Україну через компанію ЄЕСУ.

У січні 2010 року Богословська, яка на той час була кандидатом у президенти, просила Генеральну прокуратуру відновити розслідування кримінальних справ за фактом відмивання коштів і фінансових махінацій під час керівництва Тимошенко корпорацією ЄЕСУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: