"Нафтогаз" може експортувати до Польщі 200 мільйонів кубометрів

Середа, 15 червня 2011, 14:00

НАК "Нафтогаз України" в 2011 році може експортувати до Польщі близько 200 мільйонів куб. м газу.

Про це журналістам заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха, інформує УНІАН.

За його словами, саме такі обсяги на 2011 рік передбачені в контракті між НАК "Нафтогаз України" і польською державною нафтогазовою компанією - PGNiG.

"Поляки хочуть 200 мільйонів куб. м у 2011 році. Це передбачено договором із "Нафтогазом". Починаючи з цього року, обсяг поставок має бути різко збільшено", - сказав Макуха.

Реклама:

За словами заступника міністра, польська сторона спеціально з цією метою розвивала свою інфраструктуру. За словами Макухи, в наступні роки обсяги експорту будуть приблизно на тому ж рівні.

Польський PGNiG на початку вересня 2010 року звинуватив "Нафтогаз" в порушенні діючого до 2021 року контракту на поставки газу в польський Грубешув через припинення поставок газу.

"Нафтогаз України", який пояснив припинення поставок змінами в національному законодавстві, в жовтні 2010 році тимчасово відновив їх.

Згідно з підписаним між компаніями контрактом, "Нафтогаз" у 2011 році зобов`язаний поставити в Грубешув 200 мільйонів кубометрів газу.

Польща, яка споживає щорічно близько 14 мільярдів кубометрів газу, імпортує близько 9 мільярдів кубометрів, головним чином, із Росії.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!