Тігіпко каже, що МВФ може дати вдвічі більше

Середа, 15 червня 2011, 12:20

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує, що МВФ розгляне продовження співробітництва з Україною на початку серпня у разі, якщо Верховна рада прийме пенсійну реформу.

Про це він сказав на брифінгу, інформують "Українські новини".

"Якщо Верховна рада на цьому тижні прийме в першому читанні, а з 4 по 8 липня - другому читанні, то в кінці нам потрібно дуже швидко чекати місію, що може попрацювати буквально тиждень, і десь на початку серпня ми можемо мати рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду", - вважає Тігіпко.

Віце-прем'єр також не виключив, що при продовженні співробітництва, з огляду на затримки, які виникли з виділенням чергового траншу кредиту stand by, може бути ухвалено рішення про об'єднання й виділення одночасно 2 траншів.

Реклама:

"Я вважаю, якщо пройшла затримка, - і ми це обговорювали, коли я був у Вашингтоні, - то цілком можливо, що 2 транші буде об'єднано й ми одночасно одержимо 2 транші", - сказав він.

Зі слів Тігіпка, йдеться про 3 мільярди доларів, які буде спрямовано у валютні резерви Національного банку.

Крім цього, він зазначив, що із МВФ тривають переговори щодо умови підвищення тарифів на газ для населення.

"Ідеться про бюджет "Нафтогазу України", що теж, на жаль, є дефіцитним і вимагає бюджетної підтримки щороку. Якщо ми знайдемо інші можливості поліпшити ситуацію бюджету "Нафтогазу", то ми починаємо переговори, щоб не підвищувати тарифи на газ", - сказав Тігіпко.

Разом з тим віце-прем'єр додав, що поки що таких можливостей не знайдено, тому переговори тривають.

Як повідомлялося, наприкінці квітня голова Національного банку Сергій Арбузов припустив, що МВФ виділить Україні транш на 3 мільярди доларів за підсумками 1 півріччя.

У березні прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що переговори із МВФ щодо поновлення співробітництва ведуться насамперед з позиції відстоювання економічних і соціальних інтересів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!