Україна збільшить потужності АЕС на 23% до 2020 року

Середа, 15 червня 2011, 11:08

До 2020 року Україна збільшить генеруючі потужності атомної енергетики на 23%.

Відповідно до результатів дослідження "Майбутнє ядерної енергетики: крок назад, два вперед", проведеного "The Economist", незважаючи на нещодавні події, а також зусилля антиядерної спільноти, щоб скористатися ними, атомна енергетика буде зростати в майбутньому.

Десять провідних ядерних країн мають 320 ГВт вставновленої потужності АЕС, до 2020 року вони збільшаться до 405 ГВт - йдеться в дослідженні, передає UA-Energy.org.

Аналіз розбиває інформацію по країнах. Щодо України, автори дослідження не очікують відмови від ядерної енергетики, попри те, що вона пережила найгіршу у світі ядерну аварію.

Реклама:

Як і в багатьох інших пострадянських країнах, побоювання щодо ядерної безпеки тут менш виражені, ніж на Заході, йдеться в документі.

Зважаючи ж на вартість нових АЕС та потреб виведення з експлуатація старих реакторів, нарощування Україною ядерних потужностей може виявитися меншим за заплановане.

Потужності АЕС, як очікується, мають розпочати зростання у другій половині десятиліття: з 13,1 ГВт в 2015 році до 16,2 ГВт у 2020 році.

Чи посилить енергетичну безпеку України ця тенденція, залежатиме від успіхів у пошуку заміни російському ядерному паливу та обладнанню, на яке вона сильно спирається, вважають автори дослідження.

Україна вже зробила деякі кроки в цьому напрямку, проте все ще залишається дуже залежною від свого демонстративного сусіда, додають вони.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!