Держмитслужба похвалилася перевиконанням плану надходжень

Вівторок, 14 червня 2011, 15:47

Державна митна служба за січень-травень 2011 року перерахувала до державного бюджету близько 40 млрд. гривень, що на 5%, або майже на 8 млрд. гривень більше, ніж за аналогічний період 2010 року.

Паро це заявив глава відомства Ігор Калєтнік, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Державна митна служба за п'ять місяців стягнула до державного бюджету майже 40 млрд. гривень. Якщо порівнювати з минулим роком, то це практично на 8 млрд. гривень більше, ніж за аналогічний період (минулого року). В цілому показник Мінфіну за п'ять місяців перевиконано на 5%", - сказав він.

За даними Калєтніка, зокрема збільшилися надходження від імпорту автомобілів, обладнання та транспорту (на 4,7 млрд. гривень), паливно-енергетичних товарів (без урахування природного газу, на 2,3 млрд. гривень), продукції хімічної промисловості (на 2 млрд. гривень), металів і виробів з них (на 1,1 млрд. гривень), текстилю та взуття (на 0,4 млрд. гривень).

Реклама:

Голова Держмитслужби також уточнив, що в травні відомство перерахувало до держбюджету на 1,5 млрд. гривень більше від плану.

"Якщо дивитися на цю динаміку, то у червні 2011 року ми очікуємо, що митна служба перерахує близько 10 млрд. гривень, перевиконавши показник доходів майже на 1,5 млрд. гривень", - сказав Калєтнік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: