Червоні прапори "влетять у копієчку"

Субота, 7 травня 2011, 10:11

Місцевим бюджетам України прийняття Верховною радою закону про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги 9 травня обійдеться мінімум в 30 млн. гривень.

Таку суму нарахували активісти громадянського руху "Відсіч", повідомляє телеканал "1+1".

Представники руху відзначають, що прапорів Перемоги в Україні немає.

Його розмір - 188 на 82 сантиметра із зображенням п'ятикутної зірки, серпа і молота і написом білими літерами по всій площі полотна скороченої назви дивізії - "150 стор ордена Кутузова II ст. Ідріцк. Дів. 79 С.К. 3 р.а. 1 Б.Ф."

Реклама:

"Звернувшись до підприємства, яке виробляє прапори, ми дізналися, що мінімальна ціна виготовлення одного визначеного законом для вивішування на вулицях міст і сіл України прапора (без держака) буде коштувати 40 гривень, якщо ідеться про велику партію", - зазначила активістка львівського осередку "Відсічі" Ольга Сало.

"Ми виявили, що у Франківському районі Львова, який найбільшим із шести районів, на які поділено місто, на свята вивішується 2800 прапорів. У цілому ж місту виконання закону потрібно було б 700 тис. гривень", - стверджує вона.

"Екстраполювати ці цифри на всю Україну, побачимо, що для розвішування у всій державі поряд з державними прапорами ще й червоних потрібно мінімум 30 млн. гривень", - підрахували у "Відсічі".

"Оскільки в законі не вказується, за які кошти повинні виготовлятися ці прапори, а зобов'язання щодо їх розвішування лежить на місцевих органах влади, то й виготовляти їх вони повинні будуть за кошти своїх місцевих бюджетів, щоб виконати закон", - додала Сало.

Як відомо, голова Верховної ради Володимир Литвин у четвер підписав закон, згідно з яким під час святкування Дня Перемоги повинні вивішуватися разом з державним прапором України червоні прапори. Закон був направлений на підпис президенту.

Раніше глава держави Віктор Янукович заявив, що підпише зміни до закону про святкування Дня Перемоги, які передбачають розміщення червоних прапорів 9 травня на адміністративних будівлях країни, щойно він надійде до Адміністрації президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: