Литвин обіцяє кандидатуру голови Рахункової палати до кiнця сесiї

П'ятниця, 6 травня 2011, 20:46

Голова Верховної ради Володимир Литвин сподiвається, що до кiнця нинiшньої сесiї парламенту кандидатура голови Рахункової палати буде узгоджена.

Про це він сказав на прес-конференцiї у Вiнницi, вiдповiдаючи на запитання про те, коли парламент вирiшить питання про призначення нового голови Рахункової палати у зв'язку iз закiнченням термiну повноважень Валентина Симоненка в груднi 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це мiй обов'язок, тому що цю пропозицiю має вносити голова Верховної ради", - сказав Литвин.

"Я належу до тих людей, якi вважають, що коли ти вносиш пропозицiю, пропонуєш кандидатуру, то маєш знати що буде як мiнiмум 226 бюлетенiв "за", - наголосив він.

Реклама:

Спiкер додав, що голову Рахункової палати парламент обирає таємним голосуванням шляхом подачi бюлетенiв.

"Є кiлька кандидатур, які пропонують рiзнi полiтичнi сили, зокрема є i так званi самовисуванцi. Нинi тривають консультацiї для того, щоб пострiл був влучний, щоб ми одразу потрапили в цiль... Але найголовнiше, я вважаю, що це має бути кандидатура, яку сприймуть, яку поважатимуть не через посаду - а це доволi непросто", - наголосив вiн.

Вiдповiдаючи на уточнююче запитання про те, чи встигне Верховна рада до кiнця нинiшньої сесiї закiнчити консультацiї з цього питання, Литвин сказав: "Я сподiваюся, що так i буде. Далi вiдступати нiкуди, тому що нас пiдпирає закон".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!