Тимошенко обіцяє земельний референдум

П'ятниця, 6 травня 2011, 17:58

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко наполягає на проведенні земельного референдуму в країні.

Про це вона заявила на прес-конференції в Сумах, повідомляє її сайт.

Тимошенко переконана, що ініціативні групи обов'язково зберуть три мільйони підписів, необхідних для проведення Всеукраїнського референдуму з питань подовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

За її словами, зараз в регіонах створюються ініціативні групи та проводяться їх збори для організації збору підписів.

Реклама:

"Потім ми мусимо отримати підписні листи від Центральної виборчої комісії. Якщо вони їх не видадуть, то ми, безумовно, будемо збирати підписи на тих підписних листах, які надрукуємо самі. І ми будемо наполягати, щоб референдум був оголошений", - пояснила вона.

"Якщо влада сьогодні рахується з думкою людей, як вона це публічно заявляє, то, безумовно, референдум буде оголошений, а якщо будуть нехтувати підписами людей, то всі їх оборудки по землі в певний час будуть визнані такими, як незаконні. І тоді вони понесуть великі втрати, в тому числі і матеріальні", - вважає лідер партії "Батьківщина".

Юлія Тимошенко вважає, що скасування мораторію на продаж землі є передчасним.

Екс-прем'єр не виключила, що підприємці будуть вирощувати сільськогосподарські культури, які приносять найбільший прибуток, і в першу чергу, олійні культури.

"Це значить, що продовольчий баланс країни може бути порушений, і якість землі погіршено досить суттєво, що призведе до довготривалих втрат в аграрному комплексі", - зазначила Тимошенко.

На її думку, влада через скасування мораторію на продаж землі ставить "новітній неприпустимий експеримент".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!