Дебютний випуск євробондів "Агротону" отримав рейтинг Fitch

П'ятниця, 6 травня 2011, 17:12 -

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings надало планованому дебютному випуску єврооблігацій Agroton Public Limited, холдингової компанії української аграрної групи "Агротон", на 100-125 млн. доларів очікуваний пріоритетний незабезпечений рейтинг в іноземній валюті "B-(exp)" і очікуваний рейтинг зворотності активів "RR4".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Fitch.

Згідно із повідомленням, фінальні рейтинги емісії будуть надані після отримання остаточної документації.

Fitch відзначає, що запланований випуск єврооблігацій являє собою незабезпечені зобов'язання "Агротону", проте сприятливим фактором буде виступати наявність поруки кількох операційних дочірніх компаній, які забезпечують не менше 80% загальної консолідованої EBITDA, чистих активів і чистого прибутку емітента.

Реклама:

Крім того, за облігаціями передбачено положення про крос-дефолт щодо інших запозичень емітента та будь-яких його дочірніх структур, на які поширюються певні обмеження.

Зокрема, за даними Fitch, проект документації випуску містить обмеження на залучення додаткового боргу: показник "чистий борг / EBITDA" не повинен перевищувати показник 3, за винятком положення про 15 млн. доларів, включених до визначення дозволеного боргу.

Також, незважаючи на те, що вимоги утримувачів єврооблігацій будуть вважатися субординованими щодо вимог за всіма існуючими і майбутніми пріоритетними забезпеченими зобов'язаннями поручителів, умови випуску накладають обмеження на нову заставу з боку поручителів та емітента.

У документі також відзначається, що умови проекту документації передбачають деякі обмеження на виплату дивідендів.

Fitch також звертає увагу на те, що в разі зміни контролю облігації можуть бути пред'явлені емітенту до погашення за ставкою 1% понад номінал, тільки якщо мажоритарний акціонер Юрій Журавльов (який нині володіє 56,1% акцій емітента) перестане контролювати 30% прав голосу від всіх голосуючих акцій компанії.

Незважаючи на те, що такий стан теоретично передбачає менше захисту для власників облігацій, така умова націлена на забезпечення компанії доступу до нових коштів за рахунок залучення додаткового капіталу, потенційно допускаючи розмиття частки мажоритарного акціонера.

У цілому, за оцінками Fitch, потенційні рівні поворотності коштів власників облігацій вищі від середнього.

Як повідомлялося, українська аграрна група "Агротон" 10 травня почне роад-шоу дебютного випуску єврооблігацій-2016 випущеним у відповідності з Regulation S.

Лід-менеджерами випуску призначені VTB Capital plc і Dragon Capital (Cyprus) Limited, а ко-лід-менеджером - Jaspen Capital Partners.

Раніше Fitch Ratings присвоїло "Агротону" довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) у національній та іноземній валютах "B-" і національний довгостроковий рейтинг "BBB (ukr)" зі "стабільними" прогнозами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: