"Метінвест" і "Інтерпайп" зароблять на "Нафтогазі" 163 мільйони

Четвер, 5 травня 2011, 13:44

"Метінвест Холдинг" і "Інтерпайп Україна" визнані переможцями тендеру, оголошеного "Нафтогазом", на постачання труб на суму 163, 802 мільйона гривень.

Відповідно оголошення про результати тендеру, "Нафтогаз" підписав з "Інтерпайпом" договір на постачання 4,476 тисячі тонн трубної продукції на 95,93 мільйона гривень 4 травня, передає "Інтерфакс-України".

Договір з "Метінвестом" на постачання 2,462 тисячі тонн труб на 67,872 мільйона гривень також підписано 4 травня.

Уряд в кінці лютого 2011 року дозволити "Нафтогазу" укласти договір про спільну діяльність (СД) з "Інтерпайп Україна" для створення і експлуатації виробничої бази з проведення сервісних операцій при виробництві високотехнологічних нафтогазопровідних, обсадних безшовних труб і муфт.

Реклама:

Як передбачається, потужність виробництва зазначеної продукції складе до 300 тисяч тонн на рік.

Частка "Нафтогазу Україна" при СД, а також його частина в виробленої продукції і доходи повинна становити не менше 75%.

Внеском держхолдингу будуть фінансові ресурси. "Інтерпайп Україна" повинен вкласти кошти, майнові права, технології та обладнання, необхідні для проведення сервісних операцій у процесі виробництва зазначеної продукції.

"Нафтогаз України" планує в 2011 році вкласти в реконструкцію газотранспортної системи країни 3,1 мільярди гривень.

У оновлення магістральних газопроводів та газорозподільних станцій буде інвестовано 1,22 мільярда гривень, в реконструкцію компресорних станцій - близько 1,5 мільярда гривень.

На облаштування підземних сховищ газу буде спрямовано понад 200 мільйонів гривень.

Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 мільярда кубометрів, на виході - 178,5 мільярда кубометрів, у тому числі в країни Європи - 142,5 мільярда кубометрів, Молдову - 3,5 мільярда кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: