Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод

Субота, 28 травня 2011, 16:19

Президент Росiї Дмитро Медведєв вважає, що усiлякi заклики до одностороннiх заходiв iз перегляду угод у газовiй сферi, зокрема з боку України, необхiдно накладати на тканину чинних домовленостей.

"Я за Вашим дорученням зустрiвся з президентом України Януковичем, вiдбувся обмiн думками про тенденцiї, якi складаються на газовому ринку. Зi сторони "Газпрому" було зазначено, що чинний контракт працює суворо на базi ринкової формули цiни", - заявив керiвник "Газпрому" Олексiй Мiллер на робочiй зустрiчi президентом РФ Дмитром Медведєвим, передає "Інтерфакс".

"Пiд час зустрiчi ми обговорили можливi новi форми кооперацiї, якi можуть вивести росiйсько-українську спiвпрацю на новий рiвень", - сказав вiн.

Медведєв заявив: "Хотiв би, щоб Ви в майбутньому виходили з двох моментiв".

Реклама:

"Перший момент полягає в тому, що ми маємо дотримуватися укладеної угоди. Це стосується i Росiйської Федерацiї, "Газпрому", це стосуються i наших українських партнерiв. I усiлякi заклики до одностороннiх заходiв, якихось переглядiв, має бути накладено на тканину домовленостей. А не iнакше", - наголосив вiн.

"I друге - для нас Україна не якийсь малознайомий, стороннiй, далекий партнер, а це дуже близька, братня країна, у якої багато економiчних проблем. I ми домовилися з президентом Януковичем подумати про те, щоб в майбутньому можна було використовувати якiсь просунутi форми кооперацiї, зокрема кооперацiю i в газовiй сферi", - сказав президент РФ.

"Тому будьте в контактi, i працюйте з вашими партнерами, вашими колегами", - додав вiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!