S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі

П'ятниця, 27 травня 2011, 19:59

Рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг Білорусії з зобов'язаннями в національній валюті до В з В + і помістило його в список CreditWatch з негативним прогнозом.

Про це йдеться в повідомленні S & P, передає Reuters.

S & P також помістило довгостроковий суверенний рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті, а також короткострокові кредитні рейтинги за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті у список CreditWatch з негативним прогнозом.

Оцінка ризику переказу і конвертації валюти для білоруських несуверенних позичальників залишається на колишньому рівні.

Реклама:

Переміщення рейтингів Білорусі в список CreditWatch відображає вірогідність їх зниження, якщо уряд країни не зможе забезпечити зовнішнє фінансування для покриття значного дефіциту по рахунку поточних операцій або якщо потреби в зовнішньому фінансуванні зростуть у зв'язку зі скороченням банківських депозитів.

Ці чинники продовжують чинити тиск на обмінний курс, незважаючи на 36-процентну девальвацію національної валюти 24 травня 2011.

Пониження довгострокового суверенного рейтингу по зобов'язаннях в національній валюті відображає точку зору щодо того, що девальвація національної валюти істотно збільшила боргове навантаження уряду і що його фіскальна гнучкість стала більш обмеженою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!