Перша партія модернізованих Ан-32 відбула до Індії

П'ятниця, 27 травня 2011, 11:33

Україна передала Індії першу партію легких транспортних Ан-32, модернізованих на потужностях українського ОПК на замовлення індійських ВПС.

Перші п'ять модернізованих транспортників відбули з Києва до Канпура у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу держкомпанії "Укрспецекспорт".

Очікується, що машини прибудуть до Індії через 5-6 днів.

Одночасно іноземному замовникові відвантажене обладнання для розвитку авіаремонтних потужностей в Республіці Індія.

Реклама:

"Виконання контракту здійснюється згідно з графіком. Індійська сторона високо оцінює якість робіт, виконаних українськими підприємствами, і нові льотні характеристики модернізованого Ан-32", - зазначив співрозмовник агентства.

До кінця 2011 року запланована передача замовнику ще 10 модернізованих Ан-32, повідомили в держкомпанії.

Акт приймання першої партії авіатехніки був підписаний індійською стороною 18 травня.

як повідомлялося, контракт на суму близько 400 млн. доларів на ремонт і модернізацію 105 машин Ан-32 індійських ВПС був підписаний у липні 2009 року між ВПС Міноборони Індії і "дочкою" держкомпанії "Укрспецекспорт" - компанією "Спецтехноекспорт".

Згідно з контрактом, в Україні буде модернізовано 40 літаків, решта техніки - на авіазаводі індійських ВПС BRD-1 в Канпурі (Північна Індія).

Виконавцями контракту виступають київські ДП "Антонов" і ДП "Завод 410-й цивільної авіації".

У рамках модернізації на індійській авіатехніці буде встановлено сучасне обладнання українського та зарубіжного виробництва близько 25 найменувань, що дозволяє підвищити безпеку польотів.

Модернізований Ан-32 зможе виконувати посадку по II категорії ICAO.

При цьому витрата палива, маса порожнього модернізованого літака будуть значно нижчими у порівнянні з базовим варіантом.

Крім того, відповідно до укладеного в грудні 2009 року ВАТ "Мотор-Січ" з ВПС Індії трирічного контракту обсягом 110 млн. доларів, буде проведена модернізація двигунів АІ-20 індійських Ан-32.

Легкий транспортний Ан-32 має максимальне комерційне навантаження 7,5 тонни, дальність польоту - 800 км, його крейсерська швидкість складає 470-530 км/год. Літак здатен перевозити 42 військовослужбовців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: