Податкова визначить критерії для "сумлінних"

П'ятниця, 27 травня 2011, 10:03

Державна податкова служба планує розпочати формування списків платників ПДВ з позитивною податкової історією.

У четвер ДПСУ оприлюднила проект постанови Кабміну, який містить критерії для визначення цих платників, пише газета "Комерсант-Україна".

Видання нагадує, що така необхідність передбачена Податковим кодексом.

Всього цих критеріїв сім, і вони будуть застосовуватися податківцями лише з 1 січня 2014 року.

Реклама:

Щоб потрапити в категорію платника ПДВ із позитивною історією, компанія протягом попередніх трьох років повинна подавати податкову звітність у встановлені терміни, не мати документально підтвердженої інформації про порушення норм податкового законодавства та операцій з фіктивними суб'єктами.

Якщо у підприємства є контрагенти з невідомим місцезнаходженням, сума сформованого податкового кредиту не повинна перевищувати 10% від загального обсягу.

Компанія також не повинна оскаржувати в адміністративному та судовому порядку донараховані податки та переглянуті суми повернення ПДВ.

Натомість податківці обіцяють скоротити терміни проведення камеральних перевірок до п'яти днів і відшкодовувати ПДВ за спрощеною процедурою.

Представники підприємств здивовані появою чергових критеріїв для отримання відшкодування ПДВ.

"Запропонований документ геть нівелює позитивні напрацювання в прийнятому в березні порядку отримання ПДВ в автоматичному режимі", - підкреслили на одному з меткомбінатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: