Азаров натякнув на зниження "комунальних" тарифів

Середа, 25 травня 2011, 11:00

Засідання Кабінету міністрів 1 червня буде присвячене питанням тарифоутворення у сфері житлово-комунального господарства.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи урядове засідання у середу.

"Наступне засідання Кабінету міністрів, 1 червня, ми присвятимо цій важливій проблемі. Заслухаємо профільне міністерство і керівників органів місцевої влади, які допустили хаос у системі тарифоутворення (на послуги ЖКГ), приймемо рішення, і кадрові, зокрема", - сказав прем'єр.

Азаров повідомив, що уряд має затвердити єдиний алгоритм розрахунку житлово-комунальних тарифів і жорстко контролювати його дотримання.

Реклама:

"Наш результат буде наочним і справедливим - у багатьох випадках тарифи вдасться знизити. У будь-якому випадку уряд і громадяни будуть мати механізм перешкоджання необґрунтованому підвищенню тарифів", - наголосив він.

"Стан у цій сфері можна порівняти із запущеною хронічною хворобою. Ми з'ясували, де необхідно ліквідувати необґрунтовані накрутки, прибрати в кілька разів різницю в тарифах у регіонах і містах", - додав прем'єр.

При цьому Азаров доручив голові Міністерства юстиції Олександру Лавриновичу внести на розгляд уряду пропозицію щодо розробки механізму звітності перед споживачами житлово-комунальних послуг.

"На додаток до цього ми ще розробимо юридичний механізм звітності перед споживачами комунальних послуг і впровадимо його по всій країні. Доручаю Олександру Володимировичу Лавриновичу внести на розгляд уряду пропозиції щодо цього", - сказав прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: