У Moody's побачили загрозу для рейтингу Японії

Понеділок, 23 травня 2011, 12:52

Відновлення рецесії в Японії і більше, ніж очікувалося, уповільнення зростання в першому кварталі 2011 року матимуть негативний вплив на кредитний рейтинг країни.

Такий прогноз висловили аналітики рейтингового агентства Moody's Investors Service, повідомляє агентство Reuters.

Аналітики попереджають, що відстрочка відновлення може виправдати додаткові бюджетні та монетарні стимули.

Потрійна катастрофа в березні - землетрус, цунамі і ядерна криза - загнала Японію в рецесію і призвела до скорочення економічного зростання на 0,9% в січні-березні.

Реклама:

"Витрати на реконструкцію та надання допомоги врешті-решт призведуть до відновлення економічного зростання в цьому і наступному році. Але масштаб втрат у виробництві і доходах, викликаних землетрусом, уже міг знизити майбутню траєкторію зростання японської економіки, змінивши довгостроковий показник зростання в Японії, який зараз становить близько 1%", - ідеться у заяві Moody's.

Шок від зриву енергетичних поставок буде тимчасовим, однак набагато небезпечніший ризик того, що японські компанії втратять частку світового ринку через порушення ланцюга постачань, вважає агентство.

"Якщо підйом економіки Японії буде слабкіший, ніж очікується, або почнеться пізніше, можуть знадобитися додаткові дії міністерства фінансів і Банку Японії", - упевнені в Moody's.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!