Слідчий звинуватив Тимошенко у збитках на 3,6 мільярда

Середа, 18 травня 2011, 13:04 -

Генпрокуратура розповсюдила заяву старшого слідчого ГПУ Олександра Нечвоглода, в якій він звинувачує екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у завданих державі збитках на суму 3,6 мільярда гривень

"...Офіційно звертаюсь до вас у зв'язку з вашими діями та заявами, за допомогою яких протягом останнього місяця ви ухиляєтесь від досудового слідства у справі та маніпулюєте суспільною думкою на свою користь, представляючи себе в очах громадян України та іноземної спільноти «жертвою політичних репресій злочинної влади" - пише Нечвоглод.

Він нагадав, що з 11 квітня 2011 року Генпрокуратурою стосовно Тимошенко розслідується кримінальна справа про злочини, пов'язані з підписанням газових контрактів з Російською Федерацією.

"...заяви, які містять відверту неправду і направлені лише на уникнення від кримінальної відповідальності за скоєний злочин, яким Україні завдано шкоди на суму 3,6 мільярда гривень", - йдеться в заяві.

Реклама:

Згідно з заявою, численні заяви про незаконність порушення кримінальної справи щодо Тимошенко спростованні як наглядаючим прокурором, так і рішенням Печерського районного суду м. Києва від 16 травня 2011 року, яким скаргу на постанову слідчого про порушення кримінальної справи залишено без задоволення.

"Мною неодноразово вживались заходи щодо вручення вам повістки про виклик до слідчого. Останній раз, 16 травня 2011 року Ви демонстративно викинули повістку про необхідність явки на 16 годину 17 травня 2011 року. Захисник Власенко С.В., отримавши повістку про виклик на 10 годину 17 травня 2011 року, повідомив, що ви захворіли, а тому не з'явитесь. При цьому ніяких медичних документів слідчому не надано", -зазначає він.

"Враховуючи, що кримінально-процесуальним законодавством передбачено, що слідство повинно бути завершено в двохмісячний строк, я офіційно звертаюсь до вас з вимогою разом із захисником прибути о 10 годині 19 травня 2011 року до Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури для участі у проведенні невідкладних слідчих дій, для завершення слідства", - пише в заяві Нечвоглод.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: