До уряду прийшло покращення. Переглядають макропрогнози

Середа, 18 травня 2011, 09:41

Економіка України на початку 2011 року розвивалася краще, ніж спочатку очікувалося, що дозволило Міністерству економічного розвитку і торгівлі почати перегляд макропрогнозу на весь поточний рік убік поліпшення.

Про це повідомив перший заступник міністра Анатолій Максюта, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми бачимо, що є підстави для уточнення показників у бік поліпшення", - сказав він у кулуарах 7-го щорічної конференції Інституту Адама Сміта "Український інвестиційний саміт", що проходить в Лондоні 15-18 травня.

За його словами, кон'юнктура на світових ринках в цілому сприятлива для основних українських галузей.

Реклама:

Максюта додав, що, зокрема, буде переглянутий у бік збільшення прогноз зростання експорту та імпорту.

"За рік темпи будуть нижчими, ніж у першому кварталі, але й ці показники ми переглядаємо", - сказав він.

У той же час перший заступник міністра відзначив, що показник інфляції буде збережений на колишньому рівні: "Ми не маємо планів щодо перегляду показника інфляції".

Він не уточнив, наскільки може бути покращена оцінка зростання української економіки в 2011 році, пославшись на те, що прогноз ще не затверджено урядом.

Максюта підтвердив, що у разі такого твердження з'являться підстави для внесення змін до державного бюджету на поточний рік.

Як повідомлялося, уряд прогнозує прискорення зростання ВВП в 2011 році до 4,5% з 4,2% в минулому році при уповільненні інфляції з 9,1% до 8,9%.

За підсумками першого кварталу ВВП виріс на 5,2%, однак інфляція за результатами чотирьох місяців прискорилася у річному вимірі до 9,4% з 7,7% за підсумками березня.

Експорт товарів з України в січні-березні поточного року виріс на 49,2%, імпорт - на 58,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!