Бойко рекомендує трейдерам не виходити з бензинового коридору

Вівторок, 17 травня 2011, 18:39

Експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості рекомендувала трейдерам дотримуватись встановленого на попередньому цінового коридору на А-95 - 10 гривень за літр.

Також група рекомендувала трейдерам у зв'язку з надлишком на ринку дизельного пального знизити його вартість до 9,6 гривні за літр, передає прес-служба Міненерговугілля.

Головуючий на засіданні Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко зазначив:

"Ми, як держава, зважено підходячи до функціонування ринку, у той же час будемо вимагати виконання домовленостей. Держава підставила плече трейдерам у самий непростий момент, знизивши акцизи на пальне та запровадивши відповідні ініціативи на законодавчому рівні. Тому ми хочемо, щоб наші стосунки були партнерськими, а домовленості дотримувались", - цитує міністра прес-служба.

Реклама:

Міністр також звернувся до Антимонопольного комітету з пропозицією приймати відповідні жорсткі рішення щодо учасників ринку, які відмовлятимуться витримувати верхній рівень коридору.

На засіданні також обговорювалося питання ресурсного наповнення українського ринку нафтопродуктів.

"У ході обговорення учасники висловили впевненість у тому, що ресурсна база нафтопродуктів в Україні є достатньою для безперебійного забезпечення ринку", - підкреслює міністерство.

Окрім того на засіданні розглядалося питання щодо законодавчого врегулювання низки питань, пов'язаних з функціонування ринку нафтопродуктів.

"Більш детально ці питання будуть розглянуті на наступному засіданні ЕАГ, яке пройде найближчим часом", - обіцяють в Міненерговугілля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!