ЄБРР може зайти в капітал української СК

Субота, 14 травня 2011, 11:06

ЄБРР може стати акціонером ПАТ "Страхова компанія "Універсальна".

Як говориться в повідомленні банку, рада його директорів планує розглянути можливість входження в капітал цієї однієї з найбільших на українському страховому ринку компанії 14 червня цього року, передає "Інтерфакс-Україна".

ЄБРР пояснює, що додатковий капітал зміцнить капіталізацію "Універсальної", що орієнтується на обслуговування малого і середнього бізнесу та роздрібних клієнтів.

Банк додає, що цей проект також допоможе розвитку страхового ринку України, який за своїми обсягами (0,8% ВВП) поки в 10 разів поступається ринків ЄС.

Реклама:

ЄБРР планує ввести двох своїх представників до наглядової ради страхової компанії. Банк вказує, що відкритість "Універсальної" та її перехід на МСФЗ є важливими критеріями при прийнятті рішення про входження в її капітал.

Банк не уточнює планованого розміру свого вкладу, відзначаючи, що в цілому проект докапіталізації оцінюється в 85 мільйонів гривень.

СК "Універсальна" заснована в 1991 році і входить в першу десятку компаній страхового ринку України, маючи понад 200 точок продажів.

СК "Універсальна" входить у створену в 1995 році "Універсальну інвестиційну групу", яка координує низку бізнес-проектів в Україні, серед яких концерн "Галнафтогаз" - мережа автозаправних комплексів "ОККО", концерн "Хлібпром", UDC Holding і декількох венчурних бізнесів.

Її кінцевим бенефіціаром виступає український бізнесмен Віталій Антонов, який очолює наглядову раду страхової компанії.

ЄБРР вже є міноритарним акціонером "Галнафтогазу" і на початку травня вирішив збільшити свій внесок у капітал цього нафтотрейдера.

СК "Універсальна" стала першою страховою компанією, акції якої котируються на українській фондовій біржі ПФТС.

Серед акціонерів компанії, згідно з даними на її сайті, Whiteford Limited - 53,71%, Goldman Sachs - 10,54%, Emerging Europe Growth Fund, LP, керований Horizon Capital, - 10,65%, Genesis - 9,89%.

Статутний капітал СК "Універсальна" - 126,5 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: