Більшість IPO українських аграріїв можуть виявитися "бульбашкою"

П'ятниця, 13 травня 2011, 20:42 -

Більшість IPO українських аграрних компаній можуть виявитися "мильною бульбашкою"

До такого висновку дійшли учасники програми "Детектор ринку" на Першому діловому каналі.

Зокрема, в цьому році очікується IPO-бум українських аграрних компаній на фоні зростання цін на продовольчі товари. За оцінками експертів протягом року понад 10 аграрних компаній планують продати свої активи на фондових майданчиках та залучити майже півмільярда доларів.

"Перспективи великі але не варто забувати що перший дефолт по облігаціям відбувся саме в аграрній компанії. Тому для сектора потрібен не лише галузевий, але й персональний підхід", - зазначив генеральний директор рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг" Станіслав Дубко. 

Реклама:

Крім того, у випадку, якщо ціни почнуть падати, то інвестиції іноземних інвесторів можуть опинитися під загрозою. Адже, привабливість українських аграрних компаній може різко знизитися.

Нагадаємо, що в цьому році на відкритому ринку частину своїх активів вже продали KGS Agro та Industrial Milk Company, залучивши 40 мільйонів доларів та 83 мільйони доларів відповідно.

Слід зазначити, що за всю історію українських IPO, яких загалом було 70, двадцять одна компанія саме з аграрного сектора.

Програма "Детектор ринку" створена продакшн-студією "Реальна економіка" спільно з виданнням "Економічна правда".

Програма виходить щоп'ятниці о 20.35 на телеканалі "Перший діловий".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: