Україна отримала 1,26 мільйона євро для підвищення безпеки продуктів

П'ятниця, 13 травня 2011, 11:22

Європейський Союз виділив 1,26 млн. євро з метою надання допомоги українським ветеринарним службам.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Держветслужби.

"Сьогодні харчові продукти тваринного походження стали більш безпечними, ніж два роки тому, коли фінансований ЄС проект "Твіннінг" почав свою діяльність з поліпшення системи безпеки і контролю над харчовими продуктами в Україну", - стверджують у відомстві.

Починаючи з 2009 року Державний комітет ветеринарної медицини (ДКВМУ) та Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) плідно співпрацюють з експертами з Данії, Нідерландів та Латвії в напрямку підвищення рівня безпеки харчових продуктів, зокрема, зменшення ризиків, пов'язаних із використанням ветеринарних медичних препаратів.

Реклама:

Протягом діяльності проекту більше 240 представників ДКВМУ, ДНДІЛДВСЕ та відповідних регіональних інститутів взяли участь у 11 навчальних семінарах, проведених експертами ЄС.

"Проект покращив можливості для початку експорту до ЄС та інші країни і, безсумнівно, сприяв підвищенню рівня безпеки харчових продуктів", - відзначає д-р Торстен Берг, керівник проекту з боку Данії.

"Tвіннінг" є інструментом співпраці з ЄС з інституційного розвитку для країн, на які поширюється допомогу в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства (ЄІСП).

Як відомо, безпека харчових продуктів займає пріоритетне місце у переговорному процесі щодо підписання угоди між Україною та ЄС про зону вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: