Парламент збільшив максимальну кількість учасників ТОВ

Четвер, 12 травня 2011, 13:03

Верховна рада збільшила максимальну кількість учасників товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ) з 10 до 100, а ТОВ, у яких більше 100 учасників, повинні привести свої статути у відповідність із законом до 1 січня 2012 року.

За відповідний закон "Про внесення змін до деяких законів щодо кількості учасників товариств з обмеженою відповідальністю" (законопроект №2059) у другому читанні в цілому у четвер проголосували 247 депутатів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З 2007 року близько 14 тис. різних ТОВ не привели свою кількість учасників до цієї планки - 10. І вони, виходить, незаконно діють. Їх можна в будь-який момент ліквідувати. Але це сільгосппідприємства. Ми повинні їм дати можливість привести свої статутні документи у відповідність з цим законом", - сказав співавтор законопроекту, депутат від Партії регіонів Юрій Воропаєв, представляючи документ у парламенті.

Він пояснив, що у цих сільгосп виробників, які були перетворені в ТОВ, кількість учасників значно перевищує нормативи, передбачені законом.

Реклама:

"Вони не можуть вигнати всіх своїх учасників", - підкреслив він.

Водночас, згідно із чинним законодавством, ТОВ, які не довели кількість учасників до максимальної планки (10 осіб) повинні бути ліквідовані.

Прийнятим законом для таких ТОВ продовжено термін на приведення своїх статутів у відповідність до чинного законодавства до 1 січня 2012 року.

"Щоб не породжувати проблему людям, щоб дати їм можливість встигнути перетворитися і привести у відповідність з новим законом свою статутну діяльність", - зазначив Воропаєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!