"Київенерго" пояснила, чому не платить за газ

Середа, 6 квітня 2011, 14:39
ПАТ "Київенерго" заявляє, що борги за газ, що йде на виробництво тепла, пов'язані з необґрунтованими тарифами та відсутністю компенсації різниці в тарифах.

Про це заявив фінансовий директор компанії Михайло Уткін, повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Звичайно, компанія зацікавлена у 100-відсоткових розрахунках за газ. Але, як відомо, тариф покриває лише 53% собівартості виробництва теплової енергії, а компенсація різниці в повному обсязі відсутня. Отже компанія може сплачувати за тепловий газ для населення лише відповідно до отриманих коштів та встановлених тарифів", - сказав він.

Водночас Уткін наголосив, що "Київенерго" значно скоротила заборгованість за газ, який іде на виробництво електричної енергії, бо там обґрунтовані тарифи.

"У березні рівень сплати за електричний газ становив 100%. Таким же є і рівень сплати за тепловий промисловий газ, борг за який таким чином скоротився з 260 мільйонів гривень на початку березня до 105 мільйонів гривень наприкінці місяця", - сказав він.

Уткін відзначив, що "Київенерго" в опалювальний сезон споживає значні обсяги газу. Так, загалом у березні (протягом місяця) компанія спожила газу на суму 844 мільйона гривень, з них сплатила 778 мільйона гривень.

"Тобто за паливо, спожите минулого місяця, компанія розрахувалась на 92%. При цьому рівень розрахунку за перший квартал поточного року становить 73,3%", наголосили в прес-службі "Київенерго".

Як відомо, раніше ДК "Газ України" повідомляла, що "Київенерго" заборгувала за газ 1,75 мільярда. У випадку, якщо боржники не виплатять ці кошти, то їм відключать газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!