Через "конвертаційні центри" відмили 60 мільярдів - СБУ

Середа, 6 квітня 2011, 13:12

В 2010 році близько 60 мільярдів гривень було виведено з-під оподаткування через "конвертаційні центри".

Про це йдеться в аналітичній записці Служби безпеки України, текст якої має в своєму розпорядженні DT.UA.

За даними СБУ, лідером за кількістю коштів, що пройшли через конвертаційні центри, є Київ - 18 мільярдів гривень.

Слідом за ним розташувалися Дніпропетровська область - 13 мільярдів, Донецька - 10 мільярдів, Одеська - 7 мільярдів, Харківська - мільярд і Запорізька - 0,7 мільярда.

Реклама:

Окремо представники СБУ акцентували увагу на появу в Україні нового явища: "сертифікованих майданчиків", переведення в готівку грошей через які всіляко заохочується.

За даними правоохоронців, 8% прибутку такого майданчика спрямовується до державного бюджету, 2% - до спеціального фонду.

Власне прибуток організаторів схеми складає близько 2-5%. СБУ уточнює, що в результаті діяльності подібних майданчиків оплата послуг з конвертації у 2010 році зросла від звичайних 4-6% до 10-15%.

Окремо автори документа повідомляють, що збільшення оплати послуг з конвертації призвело до того, що багато підприємств опинилися на межі рентабельності, внаслідок чого почали піднімати ціни.

Раніше українські підприємці повідомили про те, що послуги "конвертаційних центрів" зросли з 3-5% до 7-10% від суми, а кількість конвертаційних центрів різко зменшилася.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!