Україна розпочала сiвбу цукрових бурякiв i соняшнику

Понеділок, 4 квітня 2011, 16:17

Агрогосподарства України засiяли цукровим буряком першi 55 тис. га (10% вiд прогнозу) та соняшником - 10 тис. га (0,3%).

Про це повiдомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства.

Згiдно з повiдомленням мiнiстерства, сiвба цих культур розпочалась у Вiнницькiй, Хмельницькiй, Тернопiльськiй, Черкаськiй i Київськiй областях.

За iнформацiєю Мiнагропроду, на 4 квiтня раннi зерновi та зернобобовi культури посiяно на площi 1,4 млн. га, що становить третину вiд прогнозу й фактично вiдповiдає рiвню 2010 року.

Реклама:

Зокрема, аграрiї посiяли пшеницю на 113 тис. га, ячмiнь - на 990 тис. га, овес - 81 тис. га, горох - 146 тис. га.

При цьому вже завершили посiв ранньої групи ярових зернових господарства Автономної Республiки Крим, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.

Як повiдомлялося із посиланням на попереднi данi регiонiв, в Українi посiвна площа пiд урожай 2011 року становитиме 26,6 млн. га, що практично вiдповiдає рiвню 2010 року.

При цьому очiкується, що площi пiд зерновими та зернобобовими культурами становитимуть 15,6 млн. га, зокрема яровими - 7,5 млн. га (в т. ч. пiд кукурудзою).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!