Китайська гречка не гірша української - експертиза

Понеділок, 4 квітня 2011, 14:36

Довгоочікувана китайська гречка, яка повинна врятувати країну від дорогої української продукції, ще в дорозі, але зразки з цієї партії вже пройшли експертизу в Державному центрі сертифікації і експертизи зерна Державної інспекції сільського господарства України.

 Про це "Комсомольській правді в Україні" повідомили в Кабміні. 

Відомство перевірило чотири зразки китайської продукції: гречка; крупа гречана смажена; крупа гречана слабо смажена; крупа гречана.

Як розповіли фахівці, вимоги до якості зерна та показників безпеки гречки були визначені за ДСТУ 4524:2006.

Реклама:

Згідно з цим документом вона ділиться на перший, другий і третій сорт. Вся перевірена китайська гречка, перевірена відомством відповідає першому сорту за українською класифікацією.

Тобто її якість повинна бути не гірше найкращої української продукції.

Прибуття в Україну судна з партією китайської гречки на борту, заплановане на 5 квітня, відкладається. Про це повідомила прес-служба державного підприємства Одеський морський торговельний порт (ОМТП), не уточнюючи причин затримки судна.

"Захід судна з китайською гречкою на борту, згідно з останніми даними, на цьому тижні не очікується. Про точну дату і час заходу судна буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, перше судно MSC BERYL з 504 тоннами гречаної крупи на борту відбуло з порту Дальян дев'ятого березня і, як очікувалося, повинна була увійти в порт Одеси завтра, п'ятого квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!