"Укренерго" підписала з індусами контракт на 130 мільйонів доларів

П'ятниця, 22 квітня 2011, 15:42

НЕК "Укренерго" 22 березня підписала договір з компанією Kalpataru (Індія) на будівництво лінії електропередач 650 кВ "Рівненська АЕС - ПС "Київська".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу "Укренерго".

Загальна вартість договору становить 129,6 млн. євро, фінансування проекту здійснюється за рахунок коштів, залучених у Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як повідомлялося, 23 березня Кабінет міністрів погодив із НЕК "Укренерго" розміщення об'єктів ЛЕП "Рівненська АЕС - ПС "Київська" і заходу ЛЕП "Хмельницька АЕС - Чорнобильська АЕС" на ПС "Київська", які будуть розташовані на території Рівненської, Житомирської та Київської областей.

Реклама:

Проект ЛЕП 750 кВ "Рівненська АЕС - ПС "Київська" здійснюється у рамках перспективного розвитку об'єднаної енергосистеми України для видачі потужності Рівненської АЕС та Хмельницької АЕС у центральні та східні регіони країни, а також для підвищення надійності енергопостачання споживачів Києва і Київської області.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

НЕК є державним підприємством і перебуває у підпорядкуванні Міністерства палива та енергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: