Чутки про поглинання женуть вверх акції Ferrexpo

П'ятниця, 22 квітня 2011, 10:30

Акції Ferrexpo рекордно подорожчали на тлі чуток про інтерес до компанії світових гігантів Vale і ArcelorMittal.

Головні дійові особи не коментують ці новини, пишуть "Экономические известия". 

20 і 21 квітня котирування акцій гірничорудної компанії Ferrexpo, що належить українському бізнесменові Костянтину Жеваго, збільшилися на 4,3% і 5,1% відповідно, що стало рекордним показником за останні п'ять місяців.

За даними газети Daily Mail, ArcelorMittal залучив Goldman Sachs для проведення due diligence Ferrexpo, що і стало основною причиною такого сплеску.

Реклама:

Більш того, за даними газети, інтерес до компанії проявляє і бразильський гірничорудний гігант Vale, який нібито зацікавлений в поглинанні Ferrexpo за ціною 600-700 пенсів за акцію, що на 26-46% вище поточної ринкової вартості.

В Ferrexpo відповіли, що не коментують чутки. За даними Bloomberg, аналогічну відповідь представили і в Vale.

Гірничодобувна компанія виступає основним генератором грошових коштів у бізнес-імперії Костянтина Жеваго, яка включає банк, машинобудівні та фармацевтичні підприємства, а також проекти в металургії, які потребують серйозних інвестицій.

Зокрема, металургійний завод "Ворскла Сталь", будівництво якого заплановано поряд з Полтавським ГЗК.

Слід звернути увагу, що вчора в першій половині дня курс акцій практично всіх найбільших світових гірничодобувних компаній виріс: Vale на 1,7%, Rio Tinto на 2,5%, Fortescue Metals Group на 3,8%, BHP Billiton на 2,7 %.

Олександр Макаров з Dragon Capital нагадує, що майже рік тому виникала така ситуація. 27 травня 2010 року та ж англійська газета Daily Mail повідомила про чутки, згідно з якими Rio Tinto має намір запропонувати за акції Ferrexpo ціну на 47% більше ринкової.

Тоді протягом чотирьох днів акції компанії подорожчали на 15%, але цей тренд був підтриманий зростанням цін на залізорудну сировину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!