Держсекретар Іспанії розповів, що отримає Україна від ЗВТ з ЄС

П'ятниця, 22 квітня 2011, 09:49

Державний секретар Іспанії із зовнішньої торгівлі Альфредо Байгет вважає перспективним для українського експорту підписання угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. 

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Профиль", передають "Українські новини". 

"Угода з ЄС відкриє для українського експорту величезний ринок - 500 мільйонного населення Євросоюзу з високою купівельною спроможністю", - сказав Байгет. 

Також, з його слів, підписання угоди приведе до позитивного ефекту для зростання економічної активності й створення робочих місць, зокрема, за рахунок мінімізації тарифів і перешкод для торгівлі й інвестицій. 

Крім цього, на думку держсекретаря, створення зони вільної торгівлі підвищить конкурентоспроможність українських компаній як на внутрішньому, так і на європейському ринку.

Як повідомлялося, у березні посол Великої Британії в Україні Лі Тернер допускав підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС до кінця 2011 року. 

Наприкінці лютого президент Віктор Янукович попросив прем'єр-міністра Миколу Азарова інтенсифікувати переговірний процес зі створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!