Міттал отримав право на "автомат" за ПДВ

Четвер, 21 квітня 2011, 21:32

Криворiзький гiрничо-металургiйний комбiнат "ArcelorMittal Кривий Рiг" увiйшов до списку 37 компанiй, що мають право на автоматичне вiдшкодування ПДВ.

Про це заявив заступник голови Державної податкової служби Олексiй Любченко на брифiнгу в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Цього разу потрапила компанiя "Мiттал Стiл" ("ArcelorMittal Кривий Рiг"), тобто великий заявник у країнi", - сказав Любченко.

За його словами, загальна сума ПДВ до автоматичного вiдшкодування комбiнату становить близько 190 млн. гривень.

Реклама:

Також Любченко зазначив, що загалом кiлькiсть пiдприємств, якi мають право на автоматичне вiдшкодування ПДВ, збiльшилася з 24, а загальна сума податку, який пiдлягає вiдшкодуванню в автоматичному режимi, - до близько 700 млн. гривень з 456,6 млн. гривень.

За даними заступника голови ДПСУ, кiлькiсть заявок до вiдшкодування податку в автоматичному режимi скоротилася із 1800 до 1570.

Водночас, ДПСУ очiкує бiльшого припливу заявок.

"Сьогоднi бiзнес жваво цiкавиться цим питанням", - наголосив Любченко.

Як повiдомлялося із посиланням на данi Держказначейства, автоматичне вiдшкодування ПДВ у квiтнi отримали 33 пiдприємства на загальну суму 602,3 млн. гривень.

Перший транш вiдшкодування ПДВ в автоматичному режимi у березнi 2011о року отримали 24 пiдприємства, з яких 12 - великi платники податкiв.

Першi операцiї із вiдшкодування ПДВ в автоматичному режимi Держказначейство провело на суму 456,5 млн. гривень.

Заборгованiсть держави перед "ArcelorMittal Кривий Рiг" iз ПДВ за поставлену на експорт продукцiю, за даними пiдприємства, в сiчнi-березнi 2011 року зросла на 20% порiвняно з кiнцем 2010 року - до 2 млрд. 751,832 млн. гривень.

У вереснi 2010 року меткомбiнат одержав у виглядi компенсацiї податку на додану вартiсть ПДВ-облiгацiї на суму 1,7 млрд. гривень.

Фактично було вiдшкодовано 0,7 млрд. гривень, заявили на пiдприємствi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!