Азаров не бачить поганого у своїй ідеї про лопати

Четвер, 21 квітня 2011, 14:18

Прем'єр-міністр Микола Азаров не бачить нічого поганого у своїй ідеї про те, що українці повинні брати лопати і забезпечувати себе овочами.

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Азаров зазначив, що для того, щоб повністю вирішити проблему забезпечення українців овочами, уряду необхідно певний час.

"Я на засіданні Кабінету міністрів сказав: а що заважає кожному, у кого є руки-ноги, є енергія, взяти лопату, десять соток землі і на період, поки ми будемо цим займатися в загальнодержавному масштабі, хоча б свою сім'ю забезпечити овочами? Відразу ж у всіх ЗМІ: куди нас кличе прем'єр-міністр, чого він такий у нас тупий? Кудись кличе - незрозуміло куди, в якийсь совок", - сказав Азаров.

Реклама:

Прем'єр підкреслив, що в цій ідеї немає нічого поганого.

"Я сам виріс у родині, в якій знали ціну заробленого рубля. Я ось таким ось - рукою Азаров показав ріст дитини, ходив на город, садив капусту, картоплю. Чому? Тому що нашій сім'ї не вистачало грошей, ми жили за радянських часів, і навіть вже заробляючи пристойно, я не гребував садити ту ж картоплю і капусту", - заявив він.

Азаров підкреслив, що навіть зараз біля будинку у нього є дві сотки, на яких ростуть всі необхідні овочі.

"Мені зараз ніщо не заважає на Бессарабці купувати овочі, але я не довіряю. Я знаю, що капуста, яка у мене під будинком, без всяких хімікатів, я її із задоволенням їм, я не соромлюся цього", - додав він.

Прем'єр ще раз підкреслив, що немає нічого поганого в тому, що якщо українці хочуть, щоб їхні сім'ї не залежали від зростання цін на продукти, вони вирощували їх самі.

"Чи не станеться нічого страшного, якщо ти попрацюєш на себе, що поганого?", - сказав він.

Азаров зазначив, що завдання місцевих органів влади - кожному, хто захоче прислухатися до його поради, надати таку можливість.

У той же час, глава уряду підкреслив, що мова йде виключно про тих громадян, які можуть на себе працювати, а хто не може за станом здоров'я або інших причин - їх забезпечення залишається важливим завданням держави.

Нагадаємо, раніше М. Азаров закликав українців взятися за лопати і самостійно годувати свої сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: