Уряд викине мільярд на альтернативну енергетику

Четвер, 21 квітня 2011, 10:17

У 2011 році Кабінет міністрів має намір виділити близько 1 мільярда доларів на реалізацію проектів в альтернативній енергетиці.

Ця сума, за словами міністра вугільної промисловості та енергетики Юрія Бойко, закладена в програмі енергоефективності на 2011 рік, яку 20 квітня на засіданні розглядав уряд, пише видання "Экономические известия".

"В Україні вже є сонячні станції, і в наступному році планується значне збільшення кількості вітроелектростанцій ... Ми також розраховуємо на приватні інвестиції", - зазначив міністр.

Про інші деталі змін в держпрограмі енергоефективності повідомило Держагентство з енергоефективності та енергозбереження.

Реклама:

За словами глави цього відомства Миколи Пашкевича, документом передбачено, зокрема, що до 2015 року буде збільшено фінансування проектів з розвитку альтернативних джерел енергії до 360 мільярдів гривень.

А в 2011 році за рахунок реалізації програм виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива уряд має намір знизити споживання нафти, газу і нафтопродуктів на 3 мільярди кубометрів.

"У результаті реалізації цих проектів в 2011 році, на які планується виділити з держбюджету 910 мільйонів гривень, планується досягти зниження енергоємності ВВП на 3,3% в порівнянні з минулим роком", - сказав Пашкевич.

Він також уточнив, що, за планами Кабміну, з 2015 року частка енергії з відновлюваних джерел в енергобалансі України повинна скласти не менше 10%, зараз - близько 0,5% від усього енергетичного потенціалу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!