Клюєв розповів, куди запросить китайських інвесторів

Середа, 20 квітня 2011, 19:41

Українська сторона готова презентувати низку проектів і запросити китайських інвесторів брати участь у них.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на установчих зборах Українсько-китайського ділової ради у Києві, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

За його словами, ідеться про створення системи комплексів з переробки твердих побутових відходів; інформаційно-комунікаційної (4G) освітньої мережі національного рівня; розвиток спортивно-туристичної інфраструктури; будівництво доступного житла; спорудження морського терміналу з прийому зрідженого газу; розвитку транспортного сполучення та судноплавства в Дунайському регіоні; будівництво комплексу вітрових, сонячних і малих гідроелектростанцій.

"Ми зацікавлені у залученні значних кредитно-інвестиційних ресурсів і новітніх виробничих технологій Китаю для модернізації української економіки та інфраструктури", - заявив Клюєв.

Реклама:

Він зазначив, що на сьогодні між підприємцями двох країн уже є певні домовленості щодо реалізації низки інфраструктурних та промислових проектів.

За словами Клюєва, український уряд докладе максимум зусиль для того, щоб світ і, в першу чергу, іноземні підприємці відчули привабливість України і потребу в ній.

Серед важливих аспектів інвестиційної привабливості України Клюєв назвав: вигідне географічне положення; розвинену транспортну інфраструктуру; місткий внутрішній споживчий ринок; доступ до ринків як країн ЄС - на заході, так і країн СНД - на сході; наявність одного з найбільших в Європі науково-промислових комплексів - від космічних до нанотехнологій; висококваліфіковані трудові ресурси та наявність податкових та митних пільг.

"Об'єктивні показники розвитку економіки Китаю за роки проведення політики "реформ і відкритості" переконливо демонструють, що, якщо в країні панує злагода і політична стабільність, а у народу є бажання наполегливо працювати, то можна досягти величезних успіхів", - заявив перший віце-прем'єр.

За його словами, всебічне поглиблення взаємодії з Китаєм, який був і залишається головним партнером України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, сьогодні розглядається Україною як один із пріоритетних напрямів зовнішньої політики.

Як відомо, рішення про створення Українсько-китайського ділової ради зафіксовано в угоді, підписаній між Торгово-промисловою палатою України та Китайським комітетом сприяння міжнародній торгівлі у вересні 2010 року під час візиту до Китаю президента України Віктора Януковича.

У спільній установчих зборах Ради взяли участь понад 200 бізнесменів і промисловців з України і близько 150 - з Китаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!