Україна може запропонувати інвесторам до 50% Держпродзернокорпорації

Вівторок, 19 квітня 2011, 20:02

Держпідприємство "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ), яке отримало основні активи держкомпанії "Хліб України", планується акціонувати для можливого залучення інвесторів.

Про це заявив голова компанії Олександр Лавринчук під час інтернет-конференції у Києві у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У найближчих планах передбачається корпоратизація та акціонування держкоропорації з можливим продажем пакетів акцій інвесторам до 50% акціонерного капіталу", - сказав він.

За його словами, для реалізації всіх намічених планів і розпочатих проектів ДПЗКУ необхідно в найближчі два-три роки залучити кілька мільярдів доларів інвестиційного і кредитного капіталу.

Реклама:

"Тому ми відкриті для партнерства і співробітництва з усіма учасниками ринку", - підкреслив Лавринчук, відкинувши звинувачення у спробі монополізації ринку.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вирішив створити ДПЗКУ у серпні 2010 року.

До складу корпорації у статусі філій увійшли 49 підприємств, що раніше належали до сфери управління Державної акціонерної компанії "Хліб України" з одноразовою потужністю зберігання 4 млн. тонн, у тому числі великі Миколаївський і Одеський портові елеватори.

У планах компанії, зокрема, збільшити потужності зберігання до 7 млн. тонн, зайняти до половини ринку експорту через чорноморські порти України за рахунок розвитку зерноперевалки в Севастополі і Керчі.

ДПЗКУ також планує збільшити земельний банк з 10 тис. га до 1 млн га, а також створити потужний парк сільгосптехніки, який, зокрема, включав би до 7 тис. зернозбиральних комбайнів.

Торговим підрозділом ДПЗКУ виступає ТОВ "Хліб Інвестсбуд", яке в умовах квотування є найбільшим експортером зерна, а також основним постачальником зерна Аграрному фонду.

У цьому підприємстві приватним інвесторам, назва яких не розголошується, уже належать 51%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: