Керівник "Укртелекому" збереже посаду – EPIC

Вівторок, 19 квітня 2011, 15:59

Голова правління ВАТ "Укртелеком" Георгій Дзекон збереже свою посаду після зміни власників компанії.

Про це заявив керуючий партнер австрійської компанії EPIC, яка придбала "Укртелеком", Пітер Гольдшейдер на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Георгій Дзекон залишиться. Однією з головних причин придбання "Укртелекому" для мене була довіра і упевненість у деяких ключових людях", - сказав він.

Гольдшейдер також додав, що має намір особисто очолити наглядову раду компанії.

Реклама:

За його словами, процес реструктуризації займе від трьох до п'яти років, однак назвати обсяг інвестицій та озвучити будь-які конкретні плани керуючий партнер EPIC відмовився.

За його словами, інвестору необхідно спочатку закрити операцію, яка завершиться імовірно 11 травня, потім провести збори акціонерів, і потім оприлюднити плани.

Гольдшейдер повідомив, що в угоді з придбання "Укртелекому" задіяні позикові кошти, однак відмовився назвати банки, які їх надали, до завершення операції.

Відповідаючи на питання про можливі терміни перепродажу "Укртелекому", він також не виключив, що в перспективі оператор може вийти на IPO.

"Я був би дуже здивований, якщо б ми почали думати про продаж раніше, ніж через три роки ... Більше того, якщо ми здійснимо продаж, то станемо предметом політичних дискусій, як і зараз. Я думаю, IPO, особливо на першому етапі, це набагато більш логічний крок", - сказав Гольдшейдер.

Він підкреслив, що EPIC заплатила справедливу ціну за "Укртелеком" при покупці.

Як відомо, "Укртелеком" є найбільшим оператором фіксованого зв'язку в Україні і просуває мобільний зв'язок у стандарті 3G, володіючи єдиною подібною ліцензією в країні.

У другій половині 2010 року Україна оголосила конкурс з продажу 92,79% акцій, єдиним учасником якого стала через свою українську "дочку" - ТОВ "ЕСУ" австрійська компанія EPIC, що належить п'яти фізичним особам-мешканцям Австрії.

Ціна продажу склала 10,575 млрд. гривень. Договір про продаж підписаний 11 березня 2011 року.

Як повідомлялося, співробітники Центру управління телекомунікаційними мережами "Укртелекому" в листі до глав Фонду держмайна Олександра Рябченка та Федерації профспілок Василя Хари, омбудсмена Ніни Карпачової та голови "Укртелекому" Георгія Дзекона повідомили про масові скорочення штатів в операторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!