Думка експерта: Збереження держчастки в енергетиці дозволить контролювати ситуацію

П'ятниця, 15 квітня 2011, 15:10 -

Уряд розпорядженням №310 від 11 квітня затвердив держпакети акцій енергокомпаній, які підлягають приватизації в 2011 році.

Зокрема, планується продаж 25% "Дніпроенерго" і 45,1% "Західенерго".

Крім того, продажу підлягають 25% акцій "Київенерго", 45% "Крименерго", по 50% акцій "Вінниця-", "Дніпро-", "Закарпаттяобленерго", 40,06% в "Донецькобленерго", 25,99% в "Тернопільобленерго", 45% "Чернівціобленерго", 21% "Черкасиобленерго" разом з 25%-м пакетом акцій цього підприємства, що належить підконтрольному державі ЗАТ "УкрЕСКО".

На думку партнера аудиторської компанії Ernst & Young Олега Світліючого, збереження за державою 25% акцій в енергокомпаніях дозволить контролювати ситуацію у сфері, від якої залежить національна безпека країни.

Реклама:

"Держава залишає за собою блокуючий пакет в енергогенеруючих компаніях, щоб мати можливість контролювати ситуацію у сфері, від якої залежить національна безпека країни", - вважає партнер аудиторської компанії.

Як повідомлялося, енергохолдинг "Дтек" заявив, що вважає пріоритетним свою участь в 2011 році в конкурсах з продажу держпакетів акцій енергогенеруючих компаній "Дніпроенерго", "Західенерго", "Київенерго" та енергопостачальної "Донецькобленерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: