Чиновник КМДА пояснив, нащо віддавати тепломережі у концесію

П'ятниця, 15 квітня 2011, 12:44

Передача в концесію енергопостачальній компанії "Київенерго" об'єктів теплоенергетичного комплексу столиці є єдиним варіантом залучення інвестицій на реконструкцію мереж.

Про це на брифінгу 15 квітня заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє агентство "Українські новини".

"Сьогодні в місті немає коштів на реконструкцію мереж. Єдиний варіант - залучення інвестора. Іншого варіанта, крім як через концесію, немає. Концесія добра тим, що майно не буде приватизовано, майно завжди залишиться в громаді міста", - сказав чиновник.

Він додав, що Київ відправив свою делегацію до Вільнюсу, де систему теплопостачання міста передано в концесію французькій фірмі.

Реклама:

Київська сторона має намір вивчити досвід європейського міста і проаналізувати всі позитивні і, можливо, негативні боки.

Як повідомлялося, у листопаді 2011 року голова КМДА Олександр Попов заявляв, що сподівається на підписання з "Київенерго" договору концесії теплових мереж міста в червні-серпні 2011 року.

Власником теплових мереж Києва є територіальна громада столиці, а "Київенерго" здійснює експлуатацію й обслуговування тепломереж міста.

За оцінками "Київенерго", близько 52% столичних теплотрас перевищили нормативний термін служби (25 років) і вимагають заміни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: