"Росатом" накинув 70 мільйонів в кошторис "ядерного заводу" в Україні

Четвер, 14 квітня 2011, 16:18

Держкорпорацiя "Росатом" оцiнює вартiсть проекту зi спорудження на територiї України заводу ядерного палива для реакторiв типу ВВЕР-1000 у 10,4 мільрда рублiв.

Повiдомляється у програмi iнновацiйного розвитку i технологiчної модернiзацiї "Росатому" на перiод до 2020 року, затвердженiй у понедiлок наглядовою радою держкорпорацiї, інформує "Інтерфакс-Україна".

Ранiше дочiрня компанiя "Росатому" з виробництва ядерного палива ВАТ "ТВЕЛ", що представляє росiйську сторону в проектi, повiдомляла, що його приблизна вартiсть становитиме понад 300 мільйонів долврів.

Зазначена "Росатомом" сума в перерахунку за курсом Центрального банку РФ на 14 квiтня становить 370 мільйонів доларів.

Реклама:

Крiм того, в програмi зазначено термiни реалiзацiї проекту. Згiдно з документом, у 2015 роцi завод має розпочати виробництво ТВЕЛ i ТВЗ, а у 2020 році - виготовлення паливних порошкiв, таблеток i ТВЗ.

Ранiше сторони називали 2013 рiк як передбачуваний термiн введення в дiю нового пiдприємства.

Як повiдомлялося, український держконцерн "Ядерне паливо" i "ТВЕЛ" наприкiнцi 2010 року пiдписали угоду про будiвництво на територiї України пiдприємства з виробництва ядерного палива потужнiстю 400 тонн урану на рiк.

Iз росiйського боку в реалiзацiї проекту, як повiдомляється в програмi, також беруть участь дочiрнi пiдприємства "ТВЕЛ" - ВАТ "Новосибiрський завод хiмконцентратiв" i ВАТ "Машинобудiвний завод".

За умовами пiдписаної угоди, Україна розраховує отримати контрольну частку в майбутньому пiдприємствi та наполягає на передачi технологiї з виготовлення ядерного палива до 2020 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!