RosUkrEnergo поверне Україні 12,1 мільярда кубометрів газу

П'ятниця, 1 квітня 2011, 19:11

Компанія RosUkrEnergo, яка майже на пополам належить російському "Газпрому" та бізнесмену Дмитру Фірташу, вирішила повернути Україні 12,1 мільярда кубометрів газу, які раніше відсудила у НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляють джерела "Економічної правди".

"Після оприлюднення фінансової звітності "Нафтогазу" за 2010 рік зі збитком 21,4 мільярда  збитків, в RUE дійшли висновку, що негативний фінрезультат компанії спричинило рішення Стокгольмського арбітражу, який  зобов'язав НАК повернути RUE 12,1 мільярда кубометрів газу", - сказав співрозмовник видання.

Джерело додало, що в результаті RUE вирішила повернути вже відібрані з ПСГ об'єми газу і не претендувати на ті, що залишились.

Реклама:

Поки що газовий посередник не звертався з такою ініціативою до уряду України, проте збирається зробити це найближчим часом.

Окрім того, як зазначило джерело, RosUkrEnergo подарує Україні 1,5 мільярда доларів, які вона зобов`язалася сплати "Нафтогазу" в якості боргу.

"Економічна правда" нагадує, що 1 квітня українці відзначають Міжнародний день сміху. Вся інформація, наведена у цій новині, є жартом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: