"Нібулон" частково виграв суд щодо експортних квот на зерно

П'ятниця, 1 квітня 2011, 12:52

Миколаївський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов одного з найбільших українських виробників і експортерів сельхозпропродукціі ТОВ "Нібулон", поданий проти двох українських міністерств щодо законності розподілу зернових квот 11 січня 2011 року.

Про це ідеться в ухвалі суду від 30 березня, повідомляє "АПК-Інформ".

У повідомленні наголошується, що Миколаївський окружний адміністративний суд визнав протиправним та постановив скасувати рішення Державної інспекції з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку, оформлене листом № 33-5-8/26898 від 5 січня 2011 року про відмову в підтвердженні документів, наданих ТОВ СП "Нібулон" в Мінагропрод щодо надання висновків про наявність обсягів сільгосппродукції, заявленої на експорт, і можливості її експортувати на кукурудзу в кількості майже 264 тис. тонн.

Також визнано протиправним і скасовується рішення Держінспекції оформлене листом № 33-5-8/26897 від 5 січня 2011 року про відмову у підтвердженні документів, наданих ТОВ СП "Нібулон" в Мінагропрод щодо надання висновків про наявність обсягів сільгосппродукції, заявленої на експорт, і можливості її експортувати на пшеницю в кількості 276 тис. тонн.

Реклама:

Крім того, визнається протиправним бездіяльність Мінагропроду щодо того, що міністерство не повідомило компанії про відмову в наданні висновку про наявність сільгосппродукції, а також у тому, що Мінагропрод в період з 6 по 9 січня 2011 року не видавав "Нібулону" висновок про наявність кукурудзи, заявленої на експорт в обсязі 39 тис. тонн.

В іншому суд відмовив.

Як повідомлялося, "Нібулон" подав позов проти Міністерства економіки, Міністерства аграрної політики і Державної інспекції з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку, оскаржуючи недопущення підприємства до розподілу квот на експорт пшениці і кукурудзи.

Перше засідання за цим позовом відбулося 16 березня в Миколаївському окружному адміністративному суді.

При розподілі квот на експорт зернових 11 січня отримати їх не змогли лідери зернового експорту минулих років - компанії Cargill, Toepfer, Louis Dreyfus, Soufflet Group і "Нібулон".

Причиною цього стала відмова Мінагрополітики підтвердити у них наявність обсягів зерна для експорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!