Львівська облрада вимагає звільнення Калєтніка

Середа, 9 березня 2011, 17:47

Львівська обласна рада ухвалила звернення до вищого керівництва країни з вимогою звільнити Ігоря Калєтніка з посади керівника Державної митної служби.

Текст звернення підтримали в середу 78 депутатів із 116, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З моменту призначення Калєтніка І.Г. головою Державної митної служби України в цій структурі склалася тривожна ситуація. Численні скарги громадян на побори і корупцію, повідомлення про викриття контрабандних схем, скандальні затримання митників-корупціонерів свідчать, що керівництво Митної служби як мінімум не справляється зі своїми посадовими обов'язками ", - йдеться у зверненні до президента Віктора Януковича.

Депутати Львівської облради підкреслюють, що "особливо тривожна ситуація під головуванням Калєтніка склалася на Львівській митниці".

Реклама:

"Тут вказівками голови Державної митної служби проводиться упереджена, непрофесійна та дискримінаційна кадрова політика, під надуманими приводами масово звільняють з роботи працівників-уродженців західного регіону, а натомість призначають на посади працівників із заплямованою репутацією, але з інших областей", - ідеться у зверненні.

"У підсумку така кадрова політика призводить до небаченого раніше зростання рівня контрабанди, хабарництва і корупції на митниці, і недавнє затримання заступника начальника Львівської митниці при отриманні хабара переконливо це підтверджує", - наголошують львівські депутати.

Депутати також нагадали, що 5 березня 2011 року співробітники ДАІ спільно з депутатами Львівської облради затримали в міській межі Львова контрабандний вантаж вартістю близько 1 млн. доларів, який, за їхніми словами, "безперешкодно пройшов митний пост у Раві-Руській".

"При цьому співробітники митниці прибули на місце затримання лише через 10 годин після повідомлення про цей факт. І це не єдиний приклад, коли великі партії контрабанди безперешкодно потрапляють в Україні. Тільки за лютий цього року за посередництва однієї фірми через Рава-Руську митницю ввезено 167 вантажівок з контрабандним товаром", - заявляють народні обранці.

"Вважаємо, що голова Держмитслужби особисто причетний до беззаконня, яке чиниться на митниці. З огляду на це, Львівська обласна рада звертається до Вас із пропозицією звільнити голову Державної митної служби України Калєтніка І.Г. з займаної посади", - підкреслюється в зверненні депутатів до президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: